Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013


ΝΕΟ ΝΕΟ ΝΕΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ!
Για ακόμη μια φορά έρχεται η αλλαγή του προγράμματος σπουδών στη σχολή μας και ενώ τρέχουν ήδη τρία προγράμματα σπουδών. Οι κατευθύνσεις του νέου προγράμματος είναι σαφώς καθορισμένες σύμφωνα με τις απαιτήσεις της EAEVE ούτως ώστε να λάβουμε την πολυπόθητη θετική της αξιόλογηση.Γιατί όμως εμείς από την μεριά μας δεν επιθυμούμε αυτή την αξιολόγηση;
Επειδή:                                                  
-Η EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education) επιδιώκει να δώσει κατεύθυνση στη σχολή μας σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαικής Ένωσης χωρίς να λαμβάνει υπ’όψιν της τον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό.
-Από τη στιγμή που ενταχθήκαμε στην αξιόλογηση της EAEVE στη σχολή μας έχει επικρατήσει η κατεύθυνση των ζώων συντροφιάς αναλογικά με αυτή των παραγωγικών ζώων και των τροφίμων .
-Τα προαπαιτούμενα μαθήματα και οι πλήρως εντατικοποιημένοι ρυθμοί σπουδών του προγράμματος είναι απαιτήσεις της EAEVE.
EAEVE επιδιώκει να δημιουργήσει μια ελίτ των κτηνιατρικών σχολών όπου θα εξαφανισθεί ο χαρακτήρας της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Οπότε αντιλαμβανόμαστε ότι οι κατευθύνσεις του νέου προγράμματος σπουδών επικεντρώνονται:
-στην εντατικοποίηση των ρυθμών του ωρολόγιου προγράμματος (σταθερό 8ωρο για όλα τα εξάμηνα καθημερινά)
-στην εισαγωγή αλυσίδων στα μικρά έτη (ανατομία Ι,ΙΙ,ΙΙΙ-φυσιολογία Ι,ΙΙ,ΙΙΙ κλπ.)
-στην εισαγωγή νέων μαθημάτων (επιχειρηματικότητα, βιολογία ζώων και φυτών, κτηνιατροδικαστική)
-στην αύξηση ωρών διδασκαλίας

Είναι απόλυτα σαφές επομένως, ότι το νέο πρόγραμμα σπουδών έρχεται να επιβεβαιώσει και να προωθήσει την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο (περικοπές φοιτητικής μέριμνας και συγγραμάτων,υποχρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,σχέδιο Αθηνά με συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων) από την τρικομματική κυβέρνηση και τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Επιδιώκεται η πλήρης εντατικοποίηση των ρυθμών σπουδών μας που θα μας αναγκάζει να βρισκόμαστε στη σχολή όλη μέρα χωρίς να υπολογίζονται τα βιολογικά όρια των φοιτητών αλλά και χωρίς να τους αφήνεται το περιθώριο του ελεύθερου χρόνου.Μας ‘’προετοιμάζουν’’ έτσι για την αγορά εργασίας αφού μας μετατρέπουν στους αυριανούς πειθήνιους και ευέλικτους εργαζομένους που θα δουλεύουμε με απαράδεκτους όρους εργασίας (μισθός,ασφάλεια,επαγγελματικά δικαιώματα) ενώ γύρω μας θα επικρατούν συνθήκες κοινωνικής καταστροφής (φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση).

Στην διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών ο φοιτητικός σύλλογος πρέπει να έχει μαζική συμμετοχή και εμπλοκή με σκοπό τη δημιουργία ενός προγράμματος που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κοινωνικού ρόλου του κτηνιάτρου και όχι της ΕΕ και του νέου μοντέλου εργαζομένου-ανέργου που θέλει να δημιουργήσει.
ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/3 ΣΤΙΣ 2.30μμ.
Φ.Α.Κ.Α.-Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου