Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ…ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΟΥΔΕΙΣ..
Την περασμένη Παρασκευή φοιτήτρια της σχολής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της σχολής με την Κίνηση Φοιτητών Κτηνιατρικής, κατείγγειλε στη διεύθυνση της σχολής ότι συμφοιτητές της αντιγράφουν μεθοδευμένα και με δίκτυο κινητών τηλεφώνων.Μάλιστα,μετά την κατακραυγή,υποστήριξε τη θέση της λέγοντας ότι το έκανε για να αποκαταστήσει την αξιοκρατία στη σχολή και έθεσε παραδείγματα άκρατου και αντισυναδελφικού ανταγωνισμού του τύπου: ποιος αξίζει να πάρει το μεγαλύτερο βαθμό ώστε να εξασφαλίσει μια <<πολυπόθητη θέση resident ή μεταπτυχιακό>>.
Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στην <<αποκατάσταση της αξιοκρατίας>> την οποία και πέτυχε.Τα θέματα τις επόμενες μέρες των εξετάσεων ήταν ιδιαίτερα δύσκολα και συνδυαστικά,ενώ κατά τη διάρκεια της εξέτασης η επιτήρηση ξεπέρασε κάθε όριο αυστηρότητας.Με λίγα λόγια οι καθηγητές εκπλήρωσαν την επιθυμία του αγαπημένου τους <<τέκνου>>που συνεργάστηκε αγαστά με αυτούς έτσι ώστε να χαντακωθεί ολόκληρος ο σύλλογος.Ενέργησαν,σαν η όποια πιθανή αντιγραφή να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της σχολής.
Όποιος δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του μπορεί να διαπιστώσει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη σχολή μας αποτελεί η εντατικοποιημένη φοιτητική καθημερινότητα που έρχεται να αποθεώσει ο νέος νόμος πλαίσιο με τη συρρίκνωση των εξεταστικών περιόδων, την επιβολή νέων πιο απαιτητικών προγραμμάτων σπουδών , την περικοπή κάθε είδους φοιτητικής μέριμνας (συγγράμματα, λέσχη, εστίες).
Στο νέο νόμο πλαίσιο το καθηγητικό μπλογκ της αυθαιρεσίας και της επιστημονικής ‘’αυθεντίας’’ που τώρα απειλεί με πειθαρχικά και αποκλεισμό τους φοιτητές που θα κοιτάζουν το διπλανό τους την ώρα της εξέτασης, που αδιαφορεί για τα διδακτικά συγγράματα και την οικονομική επιβάρυνση των φοιτητών, που παραβλέπει το μη ανθρώπινο υπερσυρρικνωμένο πρόγραμμα της εξεταστικής , έκλεισε τα μάτια. Και μαζί του τα έκλεισαν και αυτοί που βλέπουν τις προόδους και τη συνεχή αξολόγηση των φοιτητών σαν λύση στο πρόβλημα, που αδιαφορούν για την κυβερνητική πολιτική που διαλύει το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο, που οδηγεί στη φτώχεια και την ανεργία τον ελληνικό λαό, που χαράσσει ένα μαύρο μέλλον στη νεολαία με την προοπτική της μετανάστευσης και της ανεργίας.Αυτοί που βλέπουν σαν εχθρό το διπλανό τους.
Οι λογικές αυτές ουδεμία σχέση δεν μπορούν να έχουν με την εκπροσώπηση των συλλογικών συμφερόντων του φοιτητικού σώματος.
Ως Φ.Α.Κ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. δεν θα επιτρέψουμε την εκπροσώπηση του Συλλόγου Φοιτητών από άτομα και παρατάξεις που δρουν διασπαστικά.
Όποιος δικαιολογεί και αποσιωπά τη λογική της δοσιλογίας δεν προασπίζεται τα συλλογικά συμφέροντα των φοιτητών.

ΣΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ!


Φ.Α.Κ.Α.- Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου