Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. . .


Την Τρίτη 22/11 στη Γ.Σ τμήματος αποφασίστηκε η 24ωρη λειτουργία της κλινικής των ζώων συντροφιάς. Η κλινική πλέον θα δέχεται περιστατικά απόγευμα και όλο το βράδυ, μόνο που τα έκτακτα περιστατικά θα πρέπει να πληρώνουν είσοδο 100 ευρώ! Επιπλέον, οι εφημερίες θα γίνονται 48 εβδομάδες το χρόνο (συμπεριλαμβανομένων δηλαδή αργιών και εξεταστικών) με παρουσία 4 φοιτητών αντί για 2 με την επίφαση-τι άλλο?- της γνωστής αξιολόγησης της EAEVΕ! Η αλλαγή αυτή θα εφαρμοστεί από φέτος κιόλας δοκιμαστικά στους 5ετείς φοιτητές.
Γι ακόμη μία φορά η σχολή μας θα αποτελέσει «παράδειγμα» στην εφαρμογή της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης καθώς η εντατικοποίηση των σπουδών μας προβλέπεται ρητά και από το νόμο πλαίσιο Διαμαντοπούλου που πέρασε πρόσφατα. Οι φοιτητές, λοιπόν, θα γίνουν τα πειραματόζωα και θα καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού που αποτελεί μόνιμο πρόβλημα των κλινικών. Ποιος άλλος, άλλωστε, θα βρισκόταν να κάνει τις εργατοώρες απλήρωτος και ανασφάλιστος αν όχι οι φοιτητές? Και εν τέλει ποια επιπλέον γνώση θα παίρνουμε από τις εφημερίες τη στιγμή που θα εφημερεύουν σε μία μέρα 4 άτομα?
Ως ΦΑΚΑ-ΕΑΑΚ καταγγέλλουμε την αυθαίρετη απόφαση των καθηγητών που πάρθηκε χωρίς ο φοιτητικός σύλλογος να έχει καν ενημερωθεί. Καταγγέλλουμε  τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που υπερψήφισε την πρόταση αυτή αποδεικνύοντας γι ακόμη μια φορά το ρόλο της ,το ρόλο του εγγυητή της εφαρμογής όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στη σχολή και στο ελληνικό πανεπιστήμιο.
Απαιτούμε:
ü  Καμία αύξηση των εφημεριών των φοιτητών, κατάργησή τους. Ουσιαστική πρακτική άσκηση στα πλαίσια της διδασκαλίας και σύνδεση θεωρίας με πρακτική.
ü  Άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού με αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες και πλήρη ασφάλιση
ü  Πλήρης ασφάλιση και πρόσληψη των residents, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθοί.
ü  Καμία εντατικοποίηση των σπουδών μας. Δε θα γίνουμε τα πειραματόζωα των αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση
ü  Όχι στην αξιολόγηση της EAEVE.
ü  Όχι στην επιβολή εισιτηρίου στα περιστατικά
            ΦΑΚΑ ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου