Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

ΟΠΟΥ ΔΕ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ.....


Την Δευτέρα 5/12 έγινε μαζική παράσταση στο γραφείο του προέδρου της σχολής με αφορμή τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των κλινικών ζ.σ. αλλά και την εξεταστική και τα φαινόμενα καθηγητικής αυθαιρεσίας στην σχολή. Ας τα δούμε ,λοιπόν, με τη σειρά:
ü  Ζήτημα εξεταστικής: Μετά την χάρη που μας έκανε ο πρόεδρος να μας δεχτεί όπως είπε χωρίς ραντεβού, μας ενημέρωσε πως αποφασίστηκε να δίνονται όλα τα μαθήματα σε όλες τις εξεταστικές εωσότου να εφαρμοστεί ο νέος νόμος πλαίσιο. Μόλις φυσικά εφαρμοστεί, ο ίδιος θα υποστηρίξει να δίνονται τα μαθήματα μόνο στο εξάμηνό τους για να μπαίνουμε «σε μια σειρά» όπως είπε. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι για ακόμη μια φορά μας εμπαίζουν, αφού 2 μέρες μετά η γραμματεία συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το κάθε μάθημα θα δίνεται στο εξάμηνό του, εξαιρουμένων των προαπαιτουμένων. Για μας, είναι αδιαπραγμάτευτο τόσο το να δίνονται όλα τα μαθήματα σε όλες τις εξεταστικές όσο και το να αναπληρωθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου!
ü  Έπειτα πιάσαμε το θέμα «κλινικές» και εκεί φυσικά ο κύριος Ντινόπουλος ήταν ειλικρινέστατος και πολύ σαφής, λέγοντας πως είναι ευχής έργο να γίνουν οι εφημερίες μας περισσότερες, καθώς είναι για την εκπαίδευσή μας. Όπως πάντα, χρησιμοποιήθηκε η δικαιολογία της καλύτερης εκπαίδευσης για να παραβλέπουμε ότι οι φοιτητές καλούνται να καλύψουν τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού κάνοντας «μαύρη» εργασία απλήρωτοι και ανασφάλιστοι.  Όταν βέβαια αναφέρθηκε η καταγγελία από μέρους του πανελλήνιου κτηνιατρικού συλλόγου, δεν δίστασε να πει πως είναι ντροπή να καταγγέλλουν την 24ωρη λειτουργία των κλινικών κατηγορώντας τους φοιτητές ότι νοιάζονται για τα συμφέροντα 2-3 μεγαλοκτηνιάτρων και παραβλέποντας τι πλήγμα θα επιφέρει αυτή η αλλαγή σε όλους τους εργαζόμενους κτηνιάτρους της πόλης!!! Δυστυχώς, όμως, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν με την επίφαση της καλύτερης εκπαίδευσης πλέον είναι ολοφάνερο πως όλα γίνονται μόνο και μόνο για να παρθεί η θετική αξιολόγηση.
ü  Αξιολόγηση EAEVE:Κάπως έτσι πέρασε η κουβέντα στην αξιολόγηση της σχολής από την EAEVE. Το μόνο, λοιπόν, που αλλάζει τώρα που δεν έχουμε θετική αξιολόγηση είναι το κύρος μας! Ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου «να βγείτε έξω και να μην ντρέπεστε να λέτε είμαι Έλληνας» «εμείς σας εξασφαλίζουμε για να μπορείτε να βγείτε έξω για δουλειά» . Όσο και αν  οι καθηγητές μπορεί να ζουν εκτός πραγματικότητας εμείς και οι οικογένειές μας βιώνουμε καθημερινά αυτήν την πολιτική λιτότητας. Κύριε Ντινόπουλε, δεν θέλουμε να πάμε μετανάστες, θέλουμε ΕΝΙΑΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, θέλουμε ΝΑ ΜΗ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και γι αυτά παλεύουμε καθημερινά.
ü              Πρόγραμμα σπουδών: Εκεί και πάλι ο πρόεδρος μας ήταν κάθετος, λέγοντας πως προσπαθούμε με κάθε τρόπο να φτάσουμε τα ευρωπαϊκά στάνταρντς και πως είμαστε ακόμα πολύ μα πολύ πίσω. Εδώ ήταν που φάνηκε και η χαώδης διαφορά μεταξύ φοιτητών και καθηγητών. Φώναξε μάλιστα και τον κύριο Αντωνόπουλο, υπεύθυνο  προγράμματος σπουδών, να μας διαβεβαιώσει πως σε όλη την φοιτητική ζωή μας κάνουμε 8μισι χιλιάδες ώρες διδασκαλίας ,ενώ μετά από γρήγορους και «έγκυρους» υπολογισμούς, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως η σχολή μας είναι παιχνιδάκι μιας και κατά μέσο όρο έχουμε ΜΟΝΟ 4μισι ώρες μάθημα την ημέρα. Ενώ αναφέρθηκαν στις 10 ώρες μάθημα την ημέρα ως μεμονωμένα προβλήματα «ορισμένων εξαμήνων»… Φτάνοντας στα όρια του ο κύριος Αντωνόπουλος μιας και θίξαμε τον τόσο κόπο τους ρώτησε αν «έχουμε πληρώσει έστω και μία δραχμή για σημειώσεις σε αυτήν τη σχολή» και μάλλον έπεσε κι ο ίδιος από τα σύννεφα όταν από τις αντιδράσεις μας κατάλαβε πως μάλλον εκείνος διδάσκει σε άλλη σχολή.

Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η ακραία συμπεριφορά του προέδρου που για να μας διώξει δεν δίστασε να σπρώξει φοιτήτρια έξω από το γραφείο του όταν αυτή τον κατηγόρησε πως είχε κάνει το ίδιο λίγες μέρες πριν σε άλλη φοιτήτρια!! Κατά τ’ άλλα το γραφείο του είναι πάντα ανοιχτό για μας. Κύριε Ντινόπουλε, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας κάθε φορά που προσπαθείτε να τα πλήξετε, κάθε φορά που θα προσπαθείτε να εφαρμόσετε την κυβερνητική πολιτική! Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως: ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!

                     ΦΑΚΑ-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου