Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Εκλογές, κόµµατα µε φρου-φρου κι αρώµατα ...


                  Οι φετινές φοιτητικές εκλογές δέκα µέρες µετά τις βουλευτικές αποτυπώνουν το ρευστό πολιτικό κλίµα που επικρατεί στη χώρα. Οι Φοιτητές αντιλαµβανόµενοι πως η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ αποτελούν τις µνηµονιακές παρατάξεις που έβαλαν πλάτη σε κάθε αντιδραστικό µέτρο της συγκυβέρνησης του «µαύρου µετώπου»( π.χ. νόµος Διαµαντοπούλου) αποφάσισαν να αντιδράσουν είτε απέχοντας είτε στηρίζοντας µε την ψήφο τους ,τα αριστερά σχήµατα µέσα στις σχολές. Η στάση των κυβερνητικών παρατάξεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ όλη τη χρονιά -που δείχνει ξεκάθαρα τον ατοµικό δρόµο στους φοιτητές- οδήγησε στην αποµαζικοποίηση των διαδικασιών του συλλόγου (γενικές συνελεύσεις) και αποτυπώθηκε και στις φοιτητικές εκλογές µέσα από την αποχή. Αυτή η αποχή µπορεί να οδηγήσει µόνο στην αποδυνάµωση των συλλόγων και των συλλογικών διεκδικήσεων βοηθώντας έτσι το σχέδιο του υπουργείου, οδηγώντας τους φοιτητές στον ατοµικό δρόµο, αποδυναµώνοντας τη φωνή τους.
                    Η απουσία των καθεστωτικών παρατάξεων(ΔΑΠ-ΠΑΣΠ) από τους καθηµερινούς αγώνες και τις συλλογικές διεκδικήσεις στην Κτηνιατρική σχολή αποτυπώθηκε στο αποτέλεσµα των εκλογών όπου ο σύλλογος φοιτητών γύρισε την πλάτη του σε αυτές τις τακτικές και ενδυνάµωσε µε την ψήφο του τα ΕΑΑΚ. Ταυτόχρονα παρατηρήθηκε η δηµιουργία ενός νέου µορφώµατος, την Κίνηση Φοιτητών Κτηνιατρικής, οι οποίοι αποτελούν διάσπαση της ΠΑΣΠ και ανήκουν στο Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύµα. Το κείµενο που κυκλοφόρησε ήταν περισσότερο µία επίφαση ανεξαρτησίας που µε δεκάδες επιθετικούς προσδιορισµούς:(ανεξάρτητοι,δηµοκράτες,αµεσοδηµοκράτες,σοσιαλιστές,ριζοσπάστες) προσπάθησε να πετάξει την µέχρι πρότινος ταµπέλα της ΠΑΣΠ και να δηµιουργήσει κάτι «ανεξάρτητο» αλλά χωρίς σαφείς θέσεις για την κοινωνία,το πανεπιστήµιο και τη σχολή. Η στήριξη στο χώρο της αριστεράς και ειδικότερα
στα σχήµατα των ΕΑΑΚ δεν αφήνει περιθώρια για πανηγυρισµούς και εφησυχασµό αλλά δίνει το έναυσµα για νέους και µαζικότερους αγώνες. Στα πλαίσια της πολιτικής ιδεολογίας που πρεσβεύουµε καλούµε το σύλλογο Φοιτητών να αγωνιστεί µαζικά και δυναµικά για την επίλυση των τρεχόντων ζητηµάτων του πανεπιστηµίου. Παράλληλα, καλούµε και κάθε αριστερή παράταξη µέσα στη σχολή να συµβάλλει στην ενδυνάµωση των συλλογικών διαδικασιών-πέρα από διασπαστικές λογικές- µε µόνο στόχο την ενδυνάµωση των διεκδικήσεών µας µέσα στη σχολή και στο πανεπιστήµιο. Τα νέα αντιδραστικά προγράµµατα σπουδών, η εφαρµογή του νέου νόµου πλαισίου, η έλλειψη εργασιακής προοπτικής δεν δείχνουν άλλο δρόµο παρά µόνο τις γενικές συνελεύσεις και τους µαζικούς ανυποχώρητους αγώνες.

(Χρειάζονται πολλά τον κόσµο για ν' αλλάξει ς, οργή κι επιµονή, γνώση κι αγανάκτηση .. Μονάχα
η πραγµατικότητα µπορεί να µας διδάξει, πώς την πραγµατικότητα να αλλάξουµε ... )}

                                                                                                                               Mπ.Mπρεχτ

                                   ΦΑΚΑ-ΕΑΑΚ

                                                    
                                                        fakaeaak-vet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου