Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ AΥΓΕΣ ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ



Τον τελευταίο μήνα βλέπουμε την τρικομματική κυβέρνηση να προσπαθεί να οριστικοποιήσει τα νέα μέτρα που θα συνοδεύουν το μνημόνιο 3 και τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τα μέτρα αυτά βάζουν ένα οριστικό τέλος σε κάθε εργατικό δικαίωμα και σε κάθε έννοια κοινωνικού κράτους συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει τη χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Το μακρύ χέρι του συστήματος, η Χρυσή Αυγή, που έχει πλέον κοινοβουλευτική παρουσία μετά τις τελευταίες εκλογές έχει ενισχύσει τη δράση της με ρατσιστικά προγκρόμ εναντίον μεταναστών, επιθέσεις σε κάθε ριζοσπαστικό κομμάτι της κοινωνίας, κηρύγματα μίσους ενάντια σε ο,τιδήποτε διαφορετικό από τα πρότυπά τους όπως οι ομοφυλόφιλοι, άτομα με ειδικές ανάγκες και καλλιτεχνικές δραστηριότητες τις οποίες θεωρούν βλάσφημες (Χυτήριο). Πρόκειται ουσιαστικά για κινήσεις αποπροσανατολισμού της κοινωνίας από τον πραγματικό εχθρό που είναι η ληστρική επίθεση των τραπεζιτών στον εργαζόμενο λαό.
Η αποδοχή της Χρυσής Αυγής από ένα κομμάτι του ελληνικού λαού έχει δώσει το θάρρος στους εκπροσώπους του ναζιστικού μορφώματος να έχουν κυβερνητικές βλέψεις πράγμα που γίνεται έκδηλο στις ομιλίες τους. Με βάση αυτά που έχει πράξει η οργάνωση μέχρι σήμερα ας δούμε τι επιφυλάσσουν για ‘’το μέλλον του κάθε Έλληνα’’ όταν ‘’έρθουν αυτοί στα πράγματα’’ :
·           Οικονομικό αδιέξοδο. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει πάρει ουσιαστική θέση για καίρια οικονομικά ζητημάτα ενώ μιλά για εθνικοποίηση των τραπεζών όταν το καλοκαίρι έδωσε εμμέσως τη συγκατάθεση της στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας. Δεν μπορούν να μιλούν για εθνική ανεξαρτησία της χώρας όταν στην επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα ήταν απόντες ενώ ο ελληνικός λαός πλημμύριζε τους δρόμους σε όλη την χώρα. Το αδιέξοδο αυτό επιβεβαιώνεται από την απουσία τους σε κάθε εργατικό αγώνα για την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και ασφάλισης και την πρόταση τους για μερομάκατα των 18 ευρώ ουσιαστικά σε συμφωνία με την αστική τάξη της ΕΕ.
·             Κοινωνικός κανιβαλισμός. Στην κοινωνία που θα υπακούει στα πρότυπά τους κάθε διαφορετική φωνή θα πρέπει να σωπάσει, διαφορετικά θα διωχθεί με θεσμικούς όρους τους οποίους θα έχουν θεσπίσει οι νεοναζί νομοθέτες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι  θα εφαρμοστούν πρακτικές της χούντας (εξορίες και φυλακίσεις αριστερών αγωνιστών, διώξεις σε ομοφυλόφιλους, στοχοποίηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και εφαρμογή του ‘’Καιάδα΄΄ και υποβάθμιση της θέσης της γυναίκας με βάση σεξιστικά πρότυπα που τη θέλουν στο ‘’σπίτι’’). Περιττό να αναφέρουμε την τύχη των μεταναστών αφού η θέα των ναζιστικών στρατόπεδων συγκέντρωσης Νταχάου, Άουσβιτς προκαλέι δέος και ‘’πνευματική ανάταση’’ στα μέλη της Χρυσής Αυγής.
·           Μιλιταρισμός της κοινωνίας. Όπως συμπεραίνουμε από την ομιλία του Φύρερ Μιχαλολιάκου που μετρά τους ψηφοφόρους του σε μεραρχίες, ο στρατός και η αστυνομία θα μετατραπούν σε τοποτηρητές της πολιτικής του η οποία θα εφαρμοστεί με την δύναμη των όπλων. Για τον παραπάνω σκοπό η στρατιωτική θητεία πιθανότατα θα αυξηθεί σε διάρκεια και σκληρότητα υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής της νεολαίας. Η παρέμβαση της αστυνομίας και η τρομοκρατία θα είναι ακόμη πιο έντονες στην κοινωνία με σκοπό τη φίμωση του λαού.
·             Εθνικιστική αλλοφροσύνη. Οι ιμπεριαλιστικοί (απελευθερωτικοί) πόλεμοι θα αποτελούν κομμάτι του άμεσου σχεδιασμού τους βάζοντας για ακόμη μία φορά τους λαούς των Βαλκανίων και της Μ.Ασίας στη δίνη του πολέμου. Επίσης, το καθεστώς της επταετίας που πολύ αγάπησαν έβαλε τη σφραγίδα του σε μια από τις πιο μαύρες σελίδες του Ελληνισμού στην Κύπρο το 1974.
·           Σκοταδισμός – φίμωση της τέχνης. Είναι προφανές ότι η διατήρηση της εξουσίας και ο υπνωτισμός του λαού απαιτούν μηχανισμούς λογοκρισίας στον τύπο και στα ΜΜΕ, παραπληροφόρηση και φίμωση κάθε μορφής τέχνης οι αξίες της οποίας αντιτίθενται στο φασιστικό παραλογισμό. Ο,τιδήποτε αντίθετο στις επιταγές τους θα καίγεται ‘’στην πυρά της Ιεράς Εξέτασης’’.
Τα παραπάνω σχέδια όμως θα παραμείνουν όνειρα θερινής νυκτός για τους εκπροσώπους του νεοναζισμού όσο η κοινωνία μας δείχνει να εναντιώνεται με δημοκρατικά αντανακλαστικά απέναντι στις φασιστικές πρακτικές. Για παράδειγμα κάτοικοι τοπικών κοινωνιών παρεμπόδισαν τα εγκαίνια γραφείων του κόμματος, αντιφασιστικές συνελέυσεις και διαδηλωσεις οργανώνονται καθημερινά σχεδόν σε όλη τη χώρα, οι ιατρικοί σύλλογοι δεν δέχθηκαν αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες, εργάτες δεν δέχθηκαν την επίσκεψη των εκπροσώπων τους σε χώρους δουλειάς, οι φοιτητικοί σύλλογοι υπερψηφίζουν καταδικαστικά ψηφίσματα για τις πρακτικές τους και προασπίζουν τον δημοκρατικό χαρακτήρα του φοιτητικού συνδικαλισμού. Στο σημείο αυτό στις πρόσφατες παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ο ελληνικός λαός δεν επέτρεψε στους νοσταλγούς του Χίτλερ να καταθέσουν στεφάνι υπέρ ανθρώπων που πολέμησαν με τίμημα τη ζωή τους τη φασιστική επίθεση της Ιταλίας και οι μαθητές παρέλασαν με αντιφασιστικά περιβραχιόνια.
Ωστόσο, η φασιστική απειλή δεν έχει εξαλειφθεί γι’ αυτό και απαιτείται ενδυνάμωση των αντιφασιστικών δράσεων και ευαισθητοποίηση όλων των κομματιών της κοινωνίας για αυτό το μείζον ζήτημα. Στις δράσεις αυτές η φοιτητική νεολαία οφείλει να πρωταγωνιστήσει και να αντισταθεί στον εκφασισμό της κοινωνίας γιατί.....
 Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ  ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου