Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΕΔΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΕΚΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ;



Τους τελευταίους 2 μήνες,από τότε που ξεκίνησαν μαθήματα στη σχολή, βιώνουμε καθημερινά σκηνές που θα μπορούσαμε κάλλιστα να συναντήσουμε και σε ταινία επιστημονικής φαντασίας... Και πρωταγωνιστής αυτής φυσικά ο αγαπημένος μας πρόεδρος!
Μετά από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Δ.Σ., ο Σύλλογος Φοιτητών Kτηνιατρικής προσπάθησε να τις βάλει σε εφαρμογή, με αρχικό βήμα τις μαζικές παραστάσεις στο γραφείο του προέδρου για ορισμό γενικής συνέλευσης Τμήματος. Αγνοώντας το γεγονός οτι τις περισσότερες φορές δεν ήταν παρών στη σχολή, τις 2 φορές που τον πετύχαμε, είτε αρνήθηκε να συζητήσει και μας παράτησε στα κρύα του λουτρού , είτε δήλωνε πως τα αιτήματα του συλλόγου δε μπορούν καν να συζητηθούν!
Και όλα αυτά, τη στιγμή που από αυτή τη συνέλευση τμήματος κρίνεται το μέλλον πολλών συμφοιτητών μας που κινδυνεύουν να χάσουν ένα ολόκληρο έτος μέσω του άδικου θεσμού των προαπαιτουμένων, με το κόψιμο των «επι πτυχίω» εξεταστικών, και την αδυναμία διεξαγωγής εκπαιδευτικών εκδρομών στο 5ο ετος (ουσιαστικά όλη η εκπαίδευση στα παραγωγικά!)...
Ιδιαίτερα η τελευταία Γενική Συνέλευση Τμήματος διαλύθηκε με αφορμή το θέμα νομιμότητας των αποφάσεών της  που έθεσε συγκεκριμένο μέλος ΔΕΠ λόγω της παρουσίας της γραμματέας που έχει συνταξιοδοτηθεί και παραμένει στη συνέλευση με απόφαση της ίδιας της Γ.Συνέλευσης! Είναι προφανές ότι για ακόμη μια φορά οι καθηγητές έδειξαν την αδιαφορία τους για τις ανάγκες των φοιτητών στερώντας τους και το δικαίωμα προς συζήτηση των θεμάτων που τους απασχολούν. Και όλα αυτά ενώ επρόκειτο να ψηφιστούν τα Συμβούλια Ιδρύματος τα οποία θα καταργήσουν την δυνατότητα λήψης αποφάσεων από τις Γ.Συνελεύσεις Τμημάτων. Αποκαλύπτεται, έτσι, ότι οι καθηγητές σαν πρόδρομοι της εφαρμογής του νόμου πλαισίου έρχονται να συμβάλουν φανερά στη φίμωση του φοιτητικού συνδικαλισμού και κλείνουν τα μάτια μπροστά στην εξαθλίωση της εκπαίδευσης των νέων.
Επαίσχυντη επίσης, ήταν η στάση του προέδρου και πολλών καθηγητών, όσον αφορά το ζήτημα της απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων του Α.Π.Θ. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος στη συνέλευση τμήματος, αρνιόταν να συζητήσει το ζήτημα και να λάβει απόφαση για αλληλεγγύη προς τους απεργούς, όπως όλες οι υπόλοιπες σχολές, παρά τις διαμαρτυρίες φοιτητών και καθηγητών, εμποδίζοντας μάλιστα πολλούς να τοποθετηθούν ! Μ’ αυτό τον τρόπο, αφενός δείχνει να αδιαφορεί εν τέλει για τους  τόσους απλήρωτους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αφετέρου ακυρώνει εντελώς τον αγώνα τους, παρόλο που γνωρίζει πόσο σημαντικοί και απαραίτητοι είναι οι εργαζόμενοι για τη λειτουργία του πανεπιστημίου γενικά και της σχολής μας ειδικότερα!
Τέλος, οι «καθεστωτικές παρατάξεις» ΔΑΠ-ΠΑΣΠ μοιάζουν να ζουν εκτός πραγματικότητας, και αυτό το κάνουν ακόμα πιο φανερό δια της απουσίας τους από τις Γενικές Συνελεύσεις και τα κινηματικά ραντεβού του Συλλόγου...
Έφτασε λοιπόν ο καιρός, ο φοιτητικός μας σύλλογος να αφυπνιστεί και να καταλάβει ότι αυτά είναι προβλήματα όλων μας και απαιτούν συλλογικές λύσεις!
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Φ.Α.Κ.Α. –Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου