Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ANAKOINΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Τρίτη 18/12 οι εστιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου μας καθώς και πλήθος φοιτητών, θέλησαν να παραδώσουν τις 500 και πλέον υπογραφές φοιτητών στήριξης των αιτημάτων τους στον υπεύθυνο για ακαδημαϊκά ζητήματα αντιπρύτανη κ. Χρήστο Κωνσταντάτο, σε μια ακόμη προσπάθεια ανάδειξης του ζητήματος που έχει προκύψει με το νέο εσωτερικό κανονισμό για τις εστίες.

Όταν οι φοιτητές έφτασαν όμως στο γραφείο του, εκείνος προσπάθησε να αποχωρήσει αγνοώντας τους, χωρίς διάθεση να τους ακούσει, αποσιωπώντας έτσι την φωνή σχεδόν σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας για το θέμα. Σύμμαχοι του στάθηκαν οι(κατά τα άλλα) κύριοι Κατρανίδης και Σαρτζετάκης, καθηγητές του πανεπιστημίου μας, οι οποίοι δεν δίστασαν ακόμη και να χειροδικήσουν εναντίον φοιτητών!

Οι επανειλημμένες προσπάθειες των φοιτητών να αναδείξουν τα αιτήματα τους, αντίκριζαν κυριολεκτικά την πλάτη του «κυρίου» Κωνσταντάτου. Ο ίδιος με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης, παρουσίαζε την προσπάθεια των φοιτητών για επίλυση του προβλήματος κατάσταση ... «ομηρίας»!!

Για ποια ομηρία μας μιλούν όμως, όταν εδώ και 2 μήνες δεν διστάζουν να απειλούν τους φοιτητές με εισαγγελική παρέμβαση; Όταν αγνοούν προκλητικά το θέμα; Για ποίες μειοψηφίες τολμούν και μιλούν, όταν ένας και μόνο άνθρωπος (πιο χαρακτηριστική μειοψηφία δεν υπάρχει) σημερινός αντιπρύτανης, αυριανό μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πα.Μακ, συντάσσει ολομόναχος και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των φοιτητών έναν ολόκληρο κανονισμό;

Μετά από έναν πολύμηνο και πολύμορφο αγώνα, ειρωνείες, δηλώσεις για δήθεν βίαιες ομάδες, στημένα δελτία ειδήσεων «βουτηγμένα» στην παραπληροφόρηση και το ψεύδος δεν χωρούν!

Είναι πια ολοφάνερο ότι στο πανεπιστήμιο της υποχρηματοδότησης οι φοιτητές θα είναι άστεγοι, αγοραστές συγγραμμάτων και με άδειο στομάχι.

Οφείλουμε όλοι μας σήμερα, να δώσουμε τη μάχη για την δωρεάν στέγαση. Οφείλουμε να αντιπαρατεθούμε με νόμους και κανονισμούς που και την φοιτητική μέριμνα κατακρεουργούν και τους όρους σπουδών τσακίζουν. Οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι τις σπουδές μας δεν τις διαπραγματευόμαστε.
Δεν είναι προνόμιο…Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας…

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΒΜΑΣΗ
Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου