Τρίτη 16 Απριλίου 2013


ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Δίνουμε την μάχη των εκλογών όπως δίνουμε και κάθε άλλη μάχη χωρίς λογικές πανηγυριού και γιορτής, αλλά εκλογές πολιτικές στις οποίες οι φοιτητές θα αποτυπώνουν με την ψήφο τους τον τρόπο με τον οποίο ο κάθε πολιτικός χώρος δρα πολιτικά και συνδικαλιστικά στον κοινωνικό χώρο του πανεπιστημίου. Σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση που βιώνουμε η αποχή από τις εκλογές είναι συνενοχή στο κατεστημένο των καθεστωτικών παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Η ψήφος είναι ένα βήμα για να διαμορφώσουμε το πανεπιστήμιο που θέλουμε βασισμένο στις ανάγκες μας.
Σε μια εποχή που επιβάλλουν τον ατομικό δρόμο και το βόλεμα εμείς επιλέγουμε τη συλλογικότητα. Θέλουμε να δώσουμε στην πολιτική το νόημα που της έχουν στερήσει. Πολιτική για εμάς είναι η συλλογική έκφραση των αναγκών και των ονείρων μας τα οποία παλεύουμε να ντύσουμε με πράξη. Πρεσβεύουμε ένα μαχητικό συνδικαλισμό υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων μας. Έχουμε μια αντίληψη για τα κοινά, και τελικά για την πολιτική, που λέει ότι αυτή πρέπει να παράγεται και να υλοποιείται από τον ίδιο τον κόσμο μέσα σε ένα χώρο και όχι από κάποιες πρωτοπορίες μέσα σε κάποια γραφεία.
Οι συλλογικές νίκες του φοιτητικού μας συλλόγου τόσα χρόνια οφείλουν να αποτυπωθούν και στις φοιτητικές εκλογές μακριά από λογικές ανάθεσης ή απολίτικης και προσωποκεντρικής φιλοδοξίας.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
ΚΦΚ: Η δήθεν ανεξάρτητη από κομματικές αντιλήψεις και αριστερή παράταξη που ποτέ δεν τοποθετείται πάνω στο νέο νόμο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και την πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ., που ποτέ δεν στηρίζει τις συλλογικές διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου, που προωθεί τη λογική της αντιπροσώπευσης των φοιτητών , προτιμότερο θα ήταν να μην καταχράζεται την αριστερή φρασεολογία και να μην μιλά για αγώνες και διεκδικήσεις. Η απολίτικη φυσιογνωμία και οι λογικές ανάθεσης που απροωθεί πηγάζουν από την καθεστωτική παράταξη της ΠΑΣΠ από την οποία και προέρχεται και δηλώνει ξεκάθαρα την στήριξη στην πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου.
ΠΑΣΠ: Η εξαφανισμένη ΠΑΣΠ από τη σχολή μας προσπαθεί ακόμα να μαζέψει ‘’τα κομμάτια της΄΄ και παράλληλα συμβάλλει το μέγιστο στην νέκρωση του φοιτητικού συνδικαλισμού σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προωθεί την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση διαλύοντας το δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο.
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Η άκρως καθεστωτική ΔΑΠ ζητά ευθέως «μεταρρυθμίσεις τώρα!», στηρίζοντας το Υπουργείο, αφού απέχει συνεχώς από τα όργανα του Φοιτητικού Συλλόγου και παρακωλύει τη λήψη αποφάσεων . Είναι η παράταξη που ασκεί πολιτική στα γραφεία των καθηγητών και των πρυτάνεων. Η παράταξη που κάνει ότι μπορεί για να φιμώσει τη φωνή των φοιτητών, φροντίζοντας οι γενικές συνελεύσεις να αποτελούν μακρινή πραγματικότητα για τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Η παράταξη που σου λέει ‘’ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ’’ και εννοεί οτί αυτοί αποφασίζουν να στηρίξουν την πολιτική  εξαθλίωσης της τρικομματικής κυβέρνησης και να μας οδηγήσουν στην ανεργία και την μετανάστευση. 
ΠΚΣ: Η αριστερά της ήττας και της μιζέριας. Οι δυνάμεις της ΠΚΣ, ΜΑΣ, ΚΝΕ θέλουν το φοιτητικό κίνημα να πετυχαίνει νίκες μόνο όταν έρθει η λαϊκή εξουσία. Είναι ακόμη εκείνη η δυνάμη που αν οποιαδήποτε αγωνιστική κίνηση δεν υιοθετεί το δικό της πολιτικό πλαίσιο την απαξιώνει.
ΓΙΑΤΙ ΕΑΑΚ
Ενίσχυση της ΦΑΚΑ-ΕΑΑΚ είναι ενίσχυση της φωνής των αγώνων, της φωνής της αριστερής ριζοσπαστικής συνεργασίας στο εσωτερικό των φοιτητικών συλλόγων.
Είναι η στήριξη του πολιτικού σχεδίου που δηλώνει ρητά πως η πραγματικότητα που χτίζουμε ως φοιτητές και σπουδαστές μέσα στο πανεπιστήμιο είναι η πραγματικότητα που διαμορφώνει την εργασιακή μας προοπτική, τον τρόπο που θα εργαζόμαστε και θα παλεύουμε, τον τρόπο που εν τέλει θα ζούμε.
Επιλέγουμε τον αριστερό ανεξάρτητο χώρο στο πανεπιστήμιο μας γιατί λειτουργεί με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, στις οποίες κάθε φοιτητής μπορεί να παράγει πολιτική. Λειτουργούμε με τη λογική θέση-αντίθεση-σύνθεση χωρίς λογικές βέτο. Είμαστε ανεξάρτηοι από κόμματα, ενάντια στο καθηγητικό κατεστημένο και ανεξάρτητοι από οικονομική χρηματοδότηση.
Τα σχήματα ΕΑΑΚ αποτελούν εκείνα τα ανεξάρτητα ατιστερά σχήματα που πάντοτε χτύπαγαν το μοντέλο της πολιτικής που βάση είχε την ανάθεση και την διαπλοκή. Που πάντοτε υπερασπιζόταν την ύπαρξη δημοκρατικών φοιτητικών συλλόγων και πάλευαν τα ζητήματα της εκπαίδευσης, της φοιτητικής καθημερινότητας, της εργασιακής προοπτικής να γίνουν αντικέιμενο συζήτησης, επίλυσης και πάλης του συνόλου των φοιτητών.
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Είμαστε με την αριστερά, την πραγματική αριστερή αντίληψη που δημιουργεί ρήγματα στις συνειδήσεις, που εκφράζει τα ριζοσπατικά οράματα και κινήματα, που δεν συνδιαλέγεται με την εξουσία, δεν παρακαλά αλλά απαιτεί, δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες του συστήματος, αλλά δημιουργεί τους όρους ανατροπής του. Έτσι , εμείς, διαλέγοντας ένα δρόμο αντίστασης, αλληλεγγύης, συλλογικότητας και ανάπτυξης κοινωνικών αγώνων τοποθετούμαστε συνειδητά σε μια αριστερή κατεύθυνση. Ούτως ή άλλως κάθε στάση είτε προσωπική είτε συλλογική χρωματίζεται πολιτικά, ανάλογα με τον αν ενισχύει την υπάρχουσα κατάσταση ή συμβάλλει στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.
Συγκροτούμε ανοιχτά ψηφοδέλτια τα οποία είναι κομμάτι της συνολικότερης ιδέας μας για κάθε μάχη που πρέπει να δοθεί είτε αυτή αφορά τα μικρά καθημερινά θέματα μέχρι και το κεντρικό πολιτικό σκηνικό.

Καλούμε κάθε φοιτητή να συμμετάσχει την ημέρα των εκλογών ψηφίζοντας και στηρίζοντας τις δυνάμεις του αγώνα και των νικηφόρων προοπτικών, τις δυνάμεις που λένε πως ο άλλος δρόμος που χαράσσεται στην κοινωνία μπορεί να γίνει άλλος δρόμος και για το ελληνικό πανεπιστήμιο, για την ελληνική εκπαίδευση. Τις δυνάμεις της ανατρεπτικής Αριστεράς. 
Στις 17 Απρίλη στηρίζουμε ψηφίζουμε ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Στάχτη θα γίνεις κόσμε γερασμένε
                          σου 'ναι γραφτός ο δρόμος
                                                        της συντριβής
           και δε μπορείς να μας λυγίσεις
                                σκοτώνοντας τ' αδέρφια μας της μάχης
και να το ξέρεις
              θα βγούμε νικητές
                                κι ας είναι βαριές μας
                                                         οι θυσίες.
                             

ΦΑΚΑ-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου