Τρίτη 9 Απριλίου 2013


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Φ.Α.Κ.Α.-Ε.Α.Α.Κ.
Καθόλου δεν παραξενευτήκαμε με την ανακοίνωση σε γκρουπ στο facebook, για την συζήτηση μελών και φίλων της ΚΦΚ με τον πρόεδρο της κτηνιατρικής και την  "πρότασή" τους για διεύρυνση της εξεταστικής περιόδου, καθώς και για ενδεχόμενες προόδους στο μάθημα του, αλλά και για την παρότρυνση προς τους φοιτητές του 1ου έτους να ζητήσουν από τον ίδιο κάτι τέτοιο.Και δεν παραξενευτήκαμε, γιατί μόλις ένα μήνα πριν, η ίδια παράταξη καλούσε και πάλι μέσω του facebook τις παρατάξεις, αλλά και τους φοιτητές σε Δοιηκητικό Συμβούλιο, κρίνοντας πως ο τρόπος αυτός είναι ο κατάλληλος για μια τέτοια διαδικασία.
Η διεύρυνση της εξεταστικής δεν ήταν μια πρωτοβουλία της ΚΦΚ, μιας και πρακτικά ήταν ανεφικτο να διαρκεί 2 εβδομάδες, αλλά ουσιαστικά αποτέλεσε πρόταση του γραμματέα της σχολής στη Γενική Συνέλευση Τμήματος, καθώς το χρονοδιάγραμμα δεν "χωρούσε" όλα τα μαθήματα.
Σε αντίθεση με τις συλλογογικές διαδικάσίες, η ΚΦΚ αποφάσισε να ακολουθήσει τον ατομικό δρόμο, επιλέγοντας να παραστεί στον πρόεδρο με την "παρέα" της, απαξιώνοντας να καλέσει μαζικά τον φοιτητικό σύλλογο, για τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν όλους μας. Δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές βέβαια και με μια χρονιά αδράνειας, αλλά και πολιτικής αποχής, έρχεται σαν καλός σαμαρίτης να σώσει τους φοιτητές απ'τα προβλήματά τους, θυμίζοντας τακτικές ΔΑΠ,αφήνοντάς τους όμως, έξω απ'αυτά. Αναπτύσσοντας πελατειακές σχέσεις με πρόεδρο και καθηγητές, έρχονται να επιβεβαιώσουν, ότι δεν είναι εκπρόσωποι φοιτητών, αλλά αντιπρόσωποι και πως υποβαθμίζουν τις συλλογικές διαδικασίες όπως τις Γενικές Συνελεύσεις.
Όπως μας έδειξε και ο Γενάρης, 3 εβδομάδες εξεταστική είναι ανεπαρκής για τον όγκο και την δυσκολία των μαθημάτων μας και η διεκδίκηση της διεύρυνσης, δεν αποτελεί ζήτημα μιας παράταξης, αλλά συνολικό. Και έτσι συνολικά θα παλέψουμε γι' αυτό και όχι παρακαλώντας τους καθηγητές για άτυπες επεκτάσεις της εξεταστικής, ανάλογα με την ευχέρεια του εκάστοτε καθηγητή.
Για να καταφέρουμε να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα μας, καλούμε τους φοιτητές σε διεξαγωγή συνελεύσεων σε κάθε έτος και στην συνέχεια σε μαζική Γενική Συνέλευση όλου του συλλόγου, με κοινή απόφαση για εξεταστική περίοδο 4 εβδομάδων. Στον ατομικό δρόμο, απαντάμε με συλλογικές διαδικασίες!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!


Φ.Α.Κ.Α.-Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου