Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ;



Η Γενική Συνέλευση αποτελεί το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του Συλλόγου Φοιτητών. Κάθε φοιτητής από τη στιγμή της εγγραφής του στη Σχολή ή στο Τμήμα του αποκτά την ιδιότητα του μέλους του Φοιτητικού Συλλόγου.Στη Γενική Συνέλευση διεξάγεται ανοιχτή συζήτηση στη βάση δημοκρατικού διαλόγου, υπάρχει η δυνατότητα έκφρασης όλων των απόψεων και εν τέλει λήψης αποφάσεων για τα θέματα του Συλλόγου αλλά και του Πανεπιστημίου και τις κοινωνίας γενικότερα που απασχολούν κάθε φοιτητή.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος οφείλει να συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα ουτώς ώστε να δίνεται η δυνατότητα λήψης συλλογικών αποφάσεων για τα θέματα που αφορούν τη Σχολή αλλά και το ελληνικό Πανεπιστήμιο συνολικά.
Ειδικά σ’αυτή τη συγκυρία που συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης και του Υπουργείου αποτελεί η αποδυνάμωση, η απονομιμοποίηση και η αμφισβήτηση ύπαρξης των Φοιτητικών μας Συλλόγων, χρέος όλου του φοιτητικού σώματος αποτελεί η υπεράσπιση του συλλογικού του οργάνου που με αγώνες έχει κατακτήσει τα τελευταία 40 χρόνια.
Λογικές που απαξιώνουν τις συλλογικές διαδικασίες, που τις αντικαθιστούν με προσωπικές συναντήσεις στα γραφεία των καθηγητών ή με ανακοινώσεις εξ ονόματος των φοιτητών από πολιτικά γραφεία που ποτέ ιστορικά δεν υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση αλλά συγκάλυψαν και προώθησαν τις εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις στο ελληνικό Πανεπιστήμιο, πρέπει να απομονωθούν και να καταδικαστούν από όλους μας.
Τώρα που απολύονται οι διοικητικοί υπάλληλοι, που ιδιωτικοποιείται η λέσχη σίτισης, που υποχρηματοδοτείται η σχολή μας και διαλύεται εν τέλει το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο, τώρα που σαν προοπτική μας προτείνεται η επιστημονική μετανάστευση και η δια βίου κατάρτιση αντί μόνιμης και σταθερής δουλειάς με αξιοπρεπείς όρους εργασίας στον τόπο μας, θεωρούμε ως Φ.Α.Κ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. ότι προβάλλει όσο ποτέ η αναγκαιότητα για τη μαζική συνεδρίαση του Συλλόγου μας. Μια μέρα πριν την Γενική Απεργία της Τετάρτης 6/11 και μέσα σ’ ένα μήνα, τον Νοέμβρη, που μας θυμίζει την εξέγερση του Πολυτεχνείου, να πάρουμε συλλογικές αποφάσεις για συντονισμό των δράσεων μας με τις άλλες σχολές αλλά και τους απεργούς διοικητικούς και να παλέψουμε ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου που κατακτήθηκε με φοιτητικούς και κοινωνικούς αγώνες τα τελευταία 40 χρόνια.

Η αδιαφορία είναι συναίνεση, είναι αβουλία, δεν είναι ζωή!

Ας μην μείνουμε αδιάφοροι στο μέλλον που μας ετοιμάζουν!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ!
ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Φ.ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 15/11 ΣΤΙΣ 2μ.μ.    ΣΤΟ ΑΜΦ.ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου