Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Σ.Φ. ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9/4
Μετά τον ερχομό της ECOFIN την Τρίτη 1/4 και το πέρασμα του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή είναι εμφανές ότι κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ επιχειρούν να ισοπεδώσουν τα εργασιακά δικαιώματα και να καταδικάσουν το μέλλον του ελληνικού λαού στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία. Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα η μνημονιακή κυβέρνηση δρομολογεί το ξεπούλημα όλων των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού λαού μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, όπως το Ελληνικό και τα Προσφυγικά.
Την ίδια ώρα, η επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν έχει τελειωμό με την υποχρηματοδότηση να συνεχίζεται, τη φοιτητική μέριμνα να περικόπτεται ολοένα και περισσότερο (ιδιωτικοποίηση της λέσχης σίτισης ΑΠΘ, διώξιμο φοιτητών από τις φοιτητικές εστίες, περικοπή δωρεάν συγγραμμάτων), το Υπουργείο να εξαγγέλνει τη διαγραφή 180.000 φοιτητών τον Ιούνιο. Παράλληλα, πρυτάνεις και Υπουργείο πιέζουν για τη θέσπιση των Οργανισμών λειτουργίας των Ιδρυμάτων και την εφαρμογή των Εσωτερικών Κανονισμών στα πανεπιστήμια όλης της χώρας.
Σε μια συγκυρία που αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και ήρθε στη δημοσιότητα εκβιαστικά από τη φασιστική οργάνωση (Κασιδιάρης) video που δείχνει το Γ.Γ. της κυβέρνησης Σαμαρά (Μπαλτάκο) να συνομιλεί με το ναζιστή βουλευτή σχετικά με τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας για τις διώξεις ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Με αυτό τον τρόπο βλέπουμε υπόγειους διαύλους ανάμεσα στην μνημονιακή κυβέρνηση και το ναζιστικό μόρφωμα.

Καλούμε το Φοιτητικό Σύλλογο Κτηνιατρικής να συμπορευτεί μαζί τους άλλους Φοιτητικούς Συλλόγους που έχουν λάβει αντίστοιχες αγωνιστικές αποφάσεις στην κινητοποίηση στις 9/4 στις 10 στην Αγ.Σοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου