Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΠΑΓΩΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ!!



Στην τελευταία Γενική Συνέλευση Τμήματος  που έγινε εν μέσω εξεταστικής Σεπτεμβρίου οι καθηγητές μας και ο Πρόεδρος της σχολής αποφάσισαν όχι μόνο να συζητήσουν το θέμα των προαπαιτουμένων αλλά να τα παγώσουν κιόλας!
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο Σύλλογος μετά από απόφασή του ,είτε μέσα από Γενική Συνέλευση είτε από Διοικητικό Συμβούλιο, πίεζε στο τμήμα για πάγωμα των προαπαιτουμένων και παύση αυτού του άδικου μέτρου-ποινής εναντίον των φοιτητών. Έχουμε πολλοστές φορές εξηγήσει στους καθηγητές που επικαλούνται την αναγκαιότητα της προαπαίτησης της γνώσης ότι αυτή δεν κατακτιέται με 7 μαθήματα ούτε με επιβολή ποινών στους φοιτητές που για διαφόρους λόγους δεν κατάφεραν να περάσουν τα 7 συγκεκριμένα μαθήματα. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης που πιέζουν τον καθένα μας και μας βιάζουν για την απόκτηση του πτυχίου, ο Σύλλογος έχει προσπαθήσει μέσα από μαζικές παρεμβάσεις για το πάγωμα των προαιπαιτουμένων και για τη συνέχιση της παρακολούθησης των μαθημάτων για όλους τους φοιτητές ανεξαιρέτως.
Παρόλα αυτά ποτέ τα τελευταία 4 χρόνια οι καθηγητές και ο εκάστοτε Πρόεδρος δεν ήταν διατεθειμένοι να ακούσουν το αίτημα των φοιτητών πόσω δε μάλλον να προχωρήσουν σε απόφαση ευνοϊκή γι’αυτούς. Επικαλούμενοι πάντα την αναγκαία προαπαιτούμενη γνώση για την παρακολούθηση των κλινικών,την συνέχιση και την ενιαιότητα της γνώσης (ανατομία πρώτα, παθολογίες μετά) αλλά και την πολυπόθητη θετική αξιολόγηση της EAEVE για την οποία είναι διατεθείμενοι να πληρώσουν και να κάνουν πολλά, επέβαλλαν με πλήρη αυστηρότητα το μέτρο των προαπαιτουμένων πετώντας πολλούς φοιτητές εκτός σχολής για ένα ολόκληρο χρόνο.
Και φέτος ξαφνικά τι έγινε και πάγωσαν τα προαπαιτούμενα; Θα νόμιζε κανείς (αθώος φοιτητής) ότι επιτέλους πείστηκαν για το πόσο άδικο και αντιπαιδαγωγικό είναι αυτό το μέτρο. Ή ότι επιτέλους αντιλήφθηκαν τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν και τους όρους φοίτησης των φοιτητών που δυσχεραίνουν ολοένα και περισσότερο.
Όχι φυσικά. Πολύ απλά δεν τους βολεύει τώρα πια η εφαρμογή των προαπαιτουμένων διότι δεν θα μπορούν σε 2 χρόνια να εφαρμόσουν στις κλινικές το 101ο   νέο πρόγραμμα σπουδών που εφαρμόζεται ήδη στο 1ο και 2ο έτος της σχολής. Οπότε για να ξεμπερδεύουν με τους παλιούς και για να μην τους χαλάσουν τα σχέδια που έχουν αποφάσισαν να παγώσουν τα προαπαιτουμένα γι’αυτούς και να τους επιτρέψουν την παρακολούθηση των κλινικών.
Κύριοι καθηγητές μας και κύριε Πρόεδρε ξέραμε πολύ καλά ότι το ‘’Με  λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω’’ ταιριάζει απόλυτα σε σας. Το είχαμε καταλάβει από το καταπώς κάνατε τους φοιτητές πειραματόζωα με τις συνεχείς εναλλαγές των προγραμμάτων σπουδών, από το καταπώς εξαντλούσατε την αυστηρότητά σας σε μας, από το καταπώς μας συμπεριφερόσασαν ανάλογα με τις κόντρες και τις μεταξύ σας εμπάθειες. Ως Φ.Α.Κ.Α. – Ε.Α.Α.Κ. απέναντι στα προαπαιτούμενα είχαμε πάντα πάγια θέση και πάντα γνωστοποιούσαμε στο Σύλλογο την αδικία και την κοροϊδία αυτού του εκδικητικού μέτρου, αυτού του μέτρου που διαχωρίζει με ένα αυθαίρετο τρόπο τους φοιτητές σε ‘’καλούς’’ και ‘’κακούς’’, σε 1ης και 2ης ταχύτητας. Τώρα να βγείτε κι εσείς να πείτε στο Σύλλογο Φοιτητών πώς και γιατί παγώσατε φέτος τα προαπαιτούμενα.Και μην ξεχάσετε να πείτε πού  πήγε η προαπαίτηση της γνώσης γι’αυτούς τους φοιτητές που ένα χρόνο τώρα τους κοροϊδεύετε αφού τους πετάξατε από τις κλινικές και τους λέτε ότι πολύ απλά φέτος δεν ισχύει το μέτρο.
Και μιας και κάνατε την αρχή σας εγγυόμαστε ότι  και για του χρόνου και για πάντα θα φροντίσει ο Σύλλογος τα προαπαιτούμενα να μην ‘’ξεπαγώσουν’’ ποτέ! 

 

ΦΑΚΑ-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου